
Unes 12.000 persones van passar per la Fira del Vi de Falset, tot i que el mal temps va fer acte de presència a estones. Foto: Carles X. Cabós
L’incert temps no intimida els 12.000 visitants que van acudir a Falset, i que van gaudir de les millores en la distribució de l’espai firal
El temps va fer de les seves en la 21a edició de la Fira del Vi de Falset, però no va aigualir la festa. Dissabte al matí els núvols amenaçaven seriosament l’inici de la fira, però finalment va sortir el sol i es va evitar el desastre. Això si, el sol va arribar amb un company indesitjable: el vent, que va fer acte de presència a estones tant el dissabte com el diumenge. Malgrat tot, unes 12.000 persones van acudir al recinte firal durant el cap de setmana. Una xifra lleugerament inferior a la de l’any passat, en la que es van aconseguir xifres de rècord. Això si, aleshores amb un temps totalment estiuenc i coincidint amb el pont de l’1 de maig, que va caure en divendres.
Novetats a l’espai de la Fira del Vi
La nova ubicació de la fira a la zona d’aparcament de l’Euterpe, que es va estrenar la passada edició amb gran encert, enguany s’ha millorat notablement. L’ajuntament va prendre bona nota de la calor que van passar els assistents l’any passat, i la falta d’espais per combatre-la. Per fer-ho, al llarg del recinte s’han instal·lat pèrgoles amb sostre de canyís, on els visitants poden descansar asseguts sota una agradable ombra. A més, la distribució dels estands al recinte s’ha canviat totalment. A diferència de l’any passat, en què estaven distribuïts perimetralment deixant un gran espai nu i diàfan al mig, aquesta vegada s’han ubicat formant dues grans avingudes. D’aquesta manera, els visitants entren per una avinguda, i en arribar al final, on hi han disposades diverses fonts d’aigua, fan el recorregut per carrer paral·lel, en sentit contrari, fins a la sortida. Al llarg del recorregut, les pèrgoles ofereixen espais d’ombra i descans.

Les pèrgoles han estat una de les novetats d’enguany en la nova distribució de l’espai firal. Foto: Carles X. Cabós
La responsable de dur a terme aquesta transformació ha estat la falsetana Mònica Rull, que va rebre l’encàrrec del consistori de redissenyar l’espai. Aclareix que «els fluxos de gent s’han de provocar i conduir alhora» i que «tots necessitem no sentir-nos encaixats, però no ens agrada sentir-nos desprotegits, per això els espais han de ser proporcionats i no infinits». Un altre element que fa que funcionin bé els espais «serveixin per al que serveixin», és «ensenyar el just per provocar curiositat per descobrir-ho tot», explica. Rull s’encarrega de tot el que estigui relacionat amb la imatge la Cooperativa Falset Marçà des de fa sis anys, i ha treballat en el disseny de diversos locals comercials a Falset, Móra d’Ebre i Reus, així com dels estands de la D.O Montsant, Amics del Gobe, Mas Martinet o la mateixa Cooperativa Falset Marçà.
Categories:País petit
Deixa un comentari