Estrena de camisa a Alcover, Diada castellera a Cornudella i Vía catalana

Foto: Eli Josa.

Diada un tant extranya a Cornudella. Acostumats a celebrar aquesta festivitat amb una gran i multitudinària paella popular, enguany les activitats han estat diferents, degut a la celebració de la gran cadena humana que ha travessat Catalunya de punta a punta, amb un gran èxit de participació.

Al matí -a partir de les 12 h.- hi va haver diada castellera a la Plaça de la Vila, amb els Xiquets de Reus i els Brivalls de Cornudella, que feien la seva primera actuació amb camisa a casa. Els Xiquets de Reus van fer un pilar de 4, 4de7 amb el pilar, 2de7, 5de7, pilar de 5 i 2 pilars de 4; per la seva banda els Brivalls van fer pilar de 4, 3de6, 4de6, 3de6 amb el pilar i van carregar un pilar de 5.

A la tarda, Cornudella es va bolcar en el seguiment de la jornada de manifestació de la Via Catalana per la Independència. Majoritàriament, el gros de l’expedició es va desplaçar cap al tram 174, a Mont-roig del Camp en dos autobusos que van sortir del Pla de l’Esglesia a les 15h. Molts dels integrants de l’expedició eren membres dels Brivalls, que després de l’actuació i un dinar més aviat ràpid, van pujar als autocars o van fer el trajecte en vehicles particulars. Però també va ser important la representació cornudellenca en altres trams del Baix Camp i de les Terres de l’Ebre, com a resposta a la petició dels organitzadors de la ANC de reforçar la part sud de Catalunya. En total, uns dos-cents cornudellencs van participar en la cadena.

El fet que tanta gent es desplacés per participar a la Vía Catalana no va ser cap impediment perquè les campanes de l’església de Cornudella de Montsant repiquessin a les 17’14 hores de la tarda, sumant-se així als actes de la Diada. Això si, l’ambient a Cornudella entre les 15 h. i fins que van començar a retornar els autobusos i vehicles particulars, s’apropava més a un dilluns d’hivern feiner que a una diada festiva. Molt poca gent pels carrers i cafès mig buits va ser la imatge de la vila durant unes hores, quan l’habitual és tot el contrari en una data tan assenyalada en el calendari cornudellenc.

Pilar de 4 dels Brivalls, al tram 174 de la Via Catalana. Foto: Amics dels Brivalls.

En definitiva, una jornada festiva i sense incidents, en la qual els Brivalls van fer una petita actuació castellera in situ per tal d’omplir de sentiment i passió la jornada de reivindicació nacionalista. Cap a les 19’45 h, els autobusos tornaven a casa, amb cares de satisfacció i sentiment d’haver fet història en tots els participants. A partir d’aquell moment, l’activitat a la vila va tornar poc a poc a la plena normalitat, amb gent passejant amunt i avall i les terrasses dels cafès plenes fins ben entrada la nit.

La vigília, els Brivalls estrenen camisa a Alcover.

El dia abans, dimarts 10, els Brivalls van fer la primera actuació castellera amb camisa. Va ser a Alcover, juntament amb la colla local els Xiquets d’Alcover. Els locals van fer 3de6, 4de6, 3de6 amb agulla, pilar de 5, pilar de 4. Per la seva banda, els Brivalls van fer 3 de 6, 4 de 6, 3 de 6 amb l’agulla, 2 pilars 4 simultanis.

Camisa recent estrenada, a punt per marxar a Alcover.

3de6 dels Brivalls a Alcover, la primera actuació dels Brivalls amb camisa. Foto: Eli Josa.

+ Fotos: 

4de6 dels Brivalls, a la Plaça de la Vila (11/9/13). Foto: Eli Josa.

Gran ambient a la plaça (11/09/13). Foto: Eli Josa.

Pilar de 4 dels Brivalls a la plaça de la Vila (11/09/13). Foto: Eli Josa.Categories:Brivalls

Etiquetes: , , , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: